Lumea este în nevoi

Oh, cît de frumoasă este viața! O familie, o casă, mașini, un loc de muncă – siguranță! Mulți oameni sunt binecuvântați din belșug, indiferent dacă merită sau nu merită. Nimic nu deranjează urcușurile și coborîșurile vieții confortabile a unor oameni. Cu toate acestea, viața nu dă nici o garanție în ceea ce privesc problemele. Ar fi naiv a spune, că cineva ar fi exclus de un eveniment neașteptat de orice fel, în cursul vieții sale.

Gîndește doar la evenimentele recente! Ne-am fi putut imagina, cu doar cîteva luni în urmă, că granițele țărilor vor fi închise, că mii de zboruri ar fi anulate, restaurante, cîrciume, intreprinderi chiar și biserici ar fi închise în întreaga lume? Sau că guvernul va pune carantină și că economia globală va fi zguduită? Pandemia de corona virus împiedică viața de zi cu zi, în timp ce populația privește neclintit în întreaga lume. Ce se va întîmpla în continuare? Unde duce aceasta? Cît timp va mai dura? Vor eșua companiile aeriene? Vor fi ruinate intreprinderile? Cum îmi voi plăti facturile? Unde pot să găsesc ajutor? Cum va fi, dacă voi primi virusul? Voi muri?

Oh, această nesiguranță! Adevărat este că nu știm ce aduce ziua de mîine, cît timp va dura situația aceasta, sau cîți oameni vor muri. Ce efecte va avea această nevoie mare? Probleme presimțite, dar și frica de moarte umple multe inimi de îngrijorare. Viața s-a schimbat drastic, brusc, pe neașteptate, este incomodă și nedorită.

Eu simt o mare compătimire pentru cei care sunt bolnavi sau pentru cei care sunt pe patul de moarte. Gîndurile mele sunt cu cei care suferă financiar, din cauza pierderii locului de muncă, precum cu cei care se întreabă cum să satisfacă nevoile de bază ale vieții. Îmi fac griji pentru proprietarii firmelor care sunt confrontați cu posibilitatea de a pierde totul, dacă aceasă criză durează mai mult.

Lumea aceasta este în nevoi, nevoi care produc ca omenii să fie zguduiți și treziți din somn pentru a se gîndi la alte lucruri decît la sport, carieră, cluburi de noapte și baruri, la vacanță, călătorii sau alte lucruri care ia amuzat în timpul în care viața mai era „normală”. Cutremurile vieții, de orice fel ar fi ele, sunt grele și nedorite. Și totuși s-ar putea ca un astfel de oaspete nedorit să se dovedească ca o vizită a îndurării. Adam Clarke a spus pe bună dreptate: „Rar caută oamenii pe Dumnezeu cînd le merge bine. Ei sunt înclinați să caute odihna în ceva pămîntesc, dar Dumnezeu, în mila Lui, le face viața amară prin nenorocire. Aceasta este o chemare la El, la conducătorul nostru, mare și puternic.”

Oamenii tind să uite cît de fragil și plini de nevoi sunt ei de fapt, pînă cînd nu mai au sănătate, sau nu mai au loc de muncă și conturile de economii se reduc. Situațiile de criză sunt foarte tulburătoare mai ales în schimbarea stilului de viață. Sperăm ca aceasta să ajute oamenilor să-și regândească prioritățile lor de viață. În acest caz, poate să iasă binele din rău.

Vremuri grele îi fac pe oameni să gândească lucid. De fapt este timpul pentru asta! Majoritatea oamenilor trăiesc ca și cum bunăstarea fizică ar fi scopul existenței lor. Mulțimi de oameni trăiesc încăpățînați viața trecătoare în goană după distracții, fără să se gîndescă prea mult la Dumnezeu. Nu simt nevoie de El. Viața este bună. Ei au lucrurile sub controlul lor. Sau cel puțin așa cred ei.

Într-o zi, bogăția poate primi aripi să zboare, o desfacere a contractului de muncă poate pune capăt situației „sigure”, o relație cu o persoană se poate încheia, sau oameni sănătoși se pot îmbolnăvi pe moarte. Dacă nu mai ai aceste sprijini pământești dacă ele ratează, pe ce te vei baza? Und vei găsi siguranță și refugiu? La cine vei merge? Te pot salva guvernele? În ce țară vei fugi? Nu știi că în fața lui Dumnezeu „popoarele sînt ca o picătură de apă” (Isaia 40:15). Ai uitat că împărățiile se ridică și cad ca valurile spărgătoare ale mării?

Oh, om neajutorat! Ce vei face atunci cînd vor rata toate resursele omenești? Cînd viața aceasta te va copleși cu grămezi de stres și frică crescîndă care îți încordează nervii, cum te vei duce prin întuneric, atunci cînd nu vei mai avea putere și curaj?

Nu este de mirare că Dumnezeu are milă de structura noastră. El știe că noi suntem doar țărînă (Psalm 103:13-14). Omul are nevoie de ceva timp pînă recunoaște, că nu este de neclintit. Legătura frățească a omului suferă. Lumea aceasta se află într-o criză. S-ar putea spune, că este forțată în genunchi.

Suporturile pămîntești ratează în toată lumea. Nu știm ce va aduce ziua de mîine. Inimile oamenilor sunt pline de frică și este plină de necazuri care cresc zi de zi. Au nevoie de un refugiu; un adăpost permanent de furtunile vieții.

Tuturor fraților și surorilor în Adam, vă aduc o veste bună: Există un refugiu sigur pentru tine! El este de găsit în Dumnezeu Creatorul tău. Psalmistul îl exprimă în mod corect spunînd: „Domnul este scăparea celui asuprit, scăpare în timp de necaz.” (Psalm 9:9). Dumnezeu este real și dragostea Lui pentru oameni este realitate.

Dumnezeul pe care națiunile l-au uitat invită pe toți să vină la El. El oferă iertare și refugiu tuturor. El va face ca furtunile să tacă, pentru aceia care își pun încrederea în El, și va avea grijă de toate nevoile lor.

Criza Corona a adus în prezent multe lucruri în stagnare. De ce nu folosești acest timp pentru a te gîndi la căile tale? Ți-ai petrecut zilele trăind doar pentru petrecerile acestei vieți trecătoare? L-ai ignorat pe Dumnezeu și minunata Lui mîntuire? Te-ai gîndit vreodată la ceea ce îți cere El? Îl recunoști pe Dumnezeu? Dai ascultare Evangheliei Domnului nostru Isus Hristos în viața ta de zi cu zi? (2 Tesaloniceni 1:8)

Cînd se va sfîrși această viață, cu necazurile sale, fiecare om va apare în fața judecății lui Dumnezeu – această generație este slab pregătită pentru venirea imediată a acestui eveniment! Aceasta ar trebui să te provoace să chibzuiești sincer și cu seriozitate. Este timpul să te trezești, să părăsești păcatul și să iei calea dreptății!

Dragii mei, avem nevoie unul de altul în timpurile acestea, dar dependența noastră de Dumnezeu este nemărginită. Fi înțelept și caută pe Domnul! Caută pe Domnul și vei avea pace – chiar și în furtunile vieții!

„Și dacă de acolo vei căuta pe Domnul Dumnezeul tău, Îl vei găsi, dacă Îl vei căuta din toată inima ta și din tot sufletul tău.” (Deuteronomul 4:29).
Sora Susan Mutch