Despărțiți unul de altul

Distanțierea fizică: Este practicată deja de aprox. 6000 de ani. Cînd apare o epidemie de gripă sau alte epidemii, persoanele în vîrstă și cei care simt că este un risc pentru corpul lor, se distanțează de bună voie și cu înțelepciune de cei care au boli infecțioase. Aceasta eu o numesc, bun simț. Haideți să continuăm în acest mod mai departe!

Distanțarea socială: Aceasta a devenit ca parola Covid – 19. Țineți un metru distanță unul de al altul! Rămâneți acasă! Grupurile nu au voie să fie mai mari de cinci persoane! Acest termen era străin în limbajul nostru popular, înainte de pandemie. Aceasta nu este distanțarea fizică pe care o cunoaștem și pe care o înțelegem. Este o distanțare prescrisă de guvern, care este atît fizică cît și socială.

Ne punem întrebarea: Cum pot deținătorii de la putere să convingă populația să se izoleze? Răspunsul este pur și simplu, convingîndu-i că aceasta nu contribuie decît la binele societății.

Un profesor de psihologie de la Universitatea Stanfort a spus nu de mult timp că „ar trebui să încetăm, a vorbi despre Social Distancing.” În ceea ce privește stigmatizarea negativă, el a încurajat în schimb o distanțiere fizică, unde toți „chiar dacă sunt separați unul de altul în timpul perioadei Covid 19, ei vor rămâne legați social.” Pentru că el a constatat că „acest lucru acționează împotriva nevoii de bază a oamenilor pentru solidaritatea între ei.”

Să rămînem conectați social în timp ce suntem separați. Imaginație interessantă! Împreunați în timp ce suntem separați. „Virtual” conectați? „Virtual” împreună? Ce se întîmplă aici? Noi, oamenii nu suntem capabili de asta! Dovada acestui lucru este distrugerea socială datorită World Wide Web. În timp ce promit să împreuneze oamenii, au provocat în masă Social Distancing. Viața cibernetică cu prietenii și relațile sale virtuale a lăsat pe oameni goi, singuri și deprimați. Rata sinuciderii a crescut brusc.

Tinerii adulți care folosesc mult social media, se simt social mult mai izolați, decît cei care folosesc media mai rar.

Societatea este un haos și oamenii suferă din cauza separării. Panourile de publicitate care spun: „Nu uita, tu nu ești singur!”, nu sunt altceva decît sare în rănile lor. Într-adevăr, nu este bine ca omul să fie singur.

Deși termenul „Social Distancing” ne este nou, trebuie cu regret să constatăm, că oamenii s-au distanțat unul de altul deja cu mult înainte de asta, cu mult înainte, de ceea ce ne este cunoscut acum ca „Social Distancing”. Potrivit cuvintelor fratelui Stephan Hargraves, acest lucru s-a întîmplat deja „prin separarea claselor folosind un sistem de caste; un sistem de caste bazat pe lucruri ca bani, profesie, culoarea pielii, limbă și religie.

Nici guvernul nu este exclus din aceasta: republicani, democrați, liberali, conservatori, moderați, stînga, negri, albi.

De ce trebuie, noi, familia umană, să fim distanțați unul de altul? De ce trebuie să fim separați? Permitem noi indicatoarelor, cuvintelor ca cheie și -concepte, să întemeieze ziduri despărțitoare între noi, pînă suntem atît de despărțiți unul de altul, încît nu mai suntem în stare să ducem o conversație civilizată?”
În timp ce mergem mai departe – și vom merge mai departe! – vom permite noi, să trăim în continuare într-o societate separată, umbrită de frica de a ședea, de a vorbi sau de a mînca împreună? Nu avem toți bucurii comune, întristări și dureri comune? Nu ne bucurăm toți de mîncare bună și suntem fericiți cu familia și cu prietenii noștrii? Noi toți știm ce înseamnă să iubim, să rîdem, să plîngem să fim întristați. Noi sîntem ființe sociale. Noi sîntem o familie umană – NOI TOȚI – avem nevoie unul de altul”.

Dr. Martin Luther King a spus odată: „Ca națiuni și ca indivizi suntem dependenți unul de altul… Toate ființele umane sunt împletite într-o țesătură de reciprocitate. Ceea ce îl afectează pe unul, îl afectează în mod indirect pe celălalt. Eu nu pot să fiu niciodată cum aș dori să fiu, dacă tu nu ești ceea ce ar trebui să fii. Și invers nu este altfel. Aceasta este realitatea strîns legată a vieții noastre.”

A separa și a izola un popor înseamnă, a-l slăbi. Unitatea îl face puternic!
Sora Susan Mutch