Adevărată libertate

Societatea ne-a învățat că libertatea se manifestă prin a fi liber de a decide propria noastră viață. Orice restricție a acestei libertăți este privită ca asuprire. Un copil emancipat nu numai că poate alege ce să mănînce la micul dejun și ce haine să poarte pentru ziua respectivă, dar între timp un copil care este cu adevărat emancipat, este unul care poate alege ce gen dorește să fie. O femeie cu adevărat emancipată nu este liberă doar să aleagă cariera ei de urmat, ea nu alege nu numai din punct de vedere estetic sau chirurgical cum ar vrea să arate, dar este liberă și să abandoneze „nepăcerile” care cresc în pîntecele ei. Un bărbat cu adevărat emancipat, poate alege să fie tată cu normă întreagă și să poarte haine roz sau violet, în timp ce își lasă să crească părul lung, dar este deasemea liber să se căsătorească cu un alt bărbat. Noi am fost învățați, să considerăm astfel de lucruri ca adevărată libertate.

Ca Biserica lui Dumnezeu declarăm cu îndrăzneală, că această lume a fost înșelată! Adevărata libertate nu se obține prin a se da fără restricții ofertei disponibile. Noi trăim adevărata libertate, atunci cînd avem libertatea, a fi persoana pentru care am fost creați, și atunci cînd facem lucrurile, pentru care am fost creați! Un delfin nu s-ar simți liber, dacă ar trăi în junglă, și nici un leu, nu ar fi satisfăcut, dacă ar fi o pisică domnestică. La fel suntem și noi, nu vom găsi satisfacție și libertate mai mare, numai făcînd voia lui Dumnezeu, în locul unde El ne-a pus. Dar din păcate sunt mulți convinși, că vor găsi mai multă împlinire, atunci cînd ei părăsesc domeniul vieții naturale, și aleg un stil de viață alternativ.

Adevărul este, că noi am fost creați, pentru a aduce bucurie lui Dumnezeu. Noi nu vom simți niciodată o adevărată libertate, pînă nu vom aduce bucurie lui Dumnezeu, fiind ceea ce El a intenționat să fim! Nu este o asuprire, a fi restrînși în deciziile noastre. A fi asuprit înseamnă a fi împiedicat, a fi cea ce ar trebui să fim, din punct de vedere fizic, mental sau spiritual.

Copii ar trebui să crească și să se bucure de o copilărie de nevinovăție și curăție. Ei ar trebui să fie protejați, prețuiți și îngrijiți într-un mediu care recunoaște valoarea ființei lor prețioase. Este o asuprire pură a pune copii în fața televisorului unde sunt bombardați de mesajele distructive de la Hollywood și unde sunt jefuiți de curăția lor. Nu este bine a permite unui copil să ignoreze și să disprețuiască înțelepciunea bătrînilor care înțeleg mai mult despre consecințele decizilor în ceea ce privește viața. Nu există nici un copil mai fericit, decît acela care trăiește sub protecția îngrijirii și instruirii părinților înțelepți și iubitori. Aceasta este așa, deoarece un copil în vîrsta lui fragedă, nu a fost creat pentru a putea decide în viața lui ca copil. Este eliberator pentru un copil, cînd el știe, că se află în grija adulțior înțelepți care sunt capabili să facă decizii bune pentru el. El se simte liber a se juca, a învăța, a rîde…a fi pur și simplu un copil. Din acest motiv este o nebunie a anima un copil să-și pună la îndoială sexul, ce provoacă tulburări psihice și emoționale, la o vîrstă în care copilul ar trebui să-și petreacă timpul jucîndu-se nepăsător și fără griji. Ach, dacă copii noștrii ar fi eliberați de o astfel de „libertate”.

Mișcarea femeilor a convins multe femei nefericite, că ar trebui să lupte pentru drepturile lor, să ceară egalitate în forța de muncă și să pună la o parte rolurile lor tradiționale pentru a fi cu adevărat libere și satisfăcute. Femeilor li s-a spus că este asupritor a sprijini și a îngriji bărbații lor. A schimba scutece, a săruta bebelușul cînd plînge, a învăța un copil să meargă, acestea sunt sarcini umilitoare, modeste pentru femei, în schimb li se oferă multe posibilități a face carieră. Dar dacă astfel de sarcini sunt atît de apăsătoare și unilitoare explică-mi te rog, de ce își aleg femeile în ultimii ani profesii ca secretară, soră medicală sau învățătoare! Prin aceasta aceste femei susțin eforturile de afaceri ale altora. Ele se ocupă și acolo de bebelușii care plîng și învață copii! Femeilor dragi, de ce este atît de nesatisfăcător să ne ajutăm soții și să îi sprijinim a avea succes financiar, cînd putem face acest lucru, bine dispuși pentru un chef? De ce ne simțim fericiți cînd ajutăm străinilor și predăm în sălile de clasă, dar ne simțim inutili atunci cînd facem aceleași lucruri pentru copii noștri? Unele cariere, pe care femeile le urmăresc, dovedesc că femeile sunt născute pentru asta, și ele găsesc împlinire, în a spijini și îngriji pe alții. Pentru o femeie nu este satisfăcător cînd ea pleacă de acasă, pentru a urma o carieră, pe contul bucuriilor materne. Cînd o femeie își recunoaște rolul pe care Dumnezeu i la dat și îl exercită, ea va descoperi, că viața ei este împlinită dincolo de așteptările sale.

Ach, dacă femeile ar fi libere de asuprire! Hollywood asuprește femeile impunîndu-le haine și produse cosmetice provocătoare, pentru a fi acceptate ca frumoase și atractive. Este nemilos, a detemina o femeie în numele mișcării femeilor, să suprimeze tendința naturală de a-și îngriji copilul, și a nu-și avorta copilul! A împiedica o femeie să fie gospodină și mamă, este la fel de asupritor ca și împiedicarea ei să predice Evanghelia. Ambele sunt forme de opresiune, deoarece ea este împiedicată, să fie femeia pentru care Creatorul ei a creat-o.

Societatea noastră a împiedicat și bărbații să fie ceea ce ar trebui să fie. Un bărbat fericit și împlinit este bărbatul care își recunoaște posiția sa influențabilă în această lume și procedează conform recunoașterii lui. Dumnezeu a creat bărbatul pentru a fi ocrotitorul celor slabi și neajutorați. Bărbatul care poartă grijă pentru bunăstarea familiei sale primește satisfacție reală. Este asupritor pentru un bărbat dacă nu poate avea grijă de femeia pe care o iubește. De multe ori un bărbat este forțat să concureze cu o femeie la locul lui de muncă, și uneori își pierde locul, din cauze unei „fețe frumoase” care atrage mai mulți clienți. Între timp, ego-ul lui și dorința sa naturală de avea grijă de cei dragi, este călcată în picioare. Și necăjit este bărbatul a cărui soție se alătură acestora, spunîndu-i că nu are nevoie de un bărbat care să o susțină! Hollywood înjosește bărbații, prezentîndu-i în filme și emisiuni TV ca ținte de bătaie de joc și ca niște idioți care nu mai sunt de folosit. În timp ce lumea rîde de comediile de la Hollywood, onoarea pe care Dumnezeu a dat-o bărbaților este călcată în picioare, în mintea bărbaților, femeilor și copiilor. Aceasta nu este un lucru întîmplător. Împărații pămîntului, stăpînitorii lumii întunericului acestui veac, sunt conștienți de faptul că, atunci cînd este distrusă dorința și starea bărbatului de a se ridica și de a lupta pentru cei slabi și neajutorați, atunci masele de oameni vor fi sub controlul și influența lor. Dacă bărbații se apleacă sub domnia Satanei, femeile și copii sunt pentru el o pradă ușoară. Dragi bărbați, ridicați-vă și fiți conștienți de puterea voastră înăscută de a apăra pe cei slabi! Dacă purtați haine de culoare lavandă, aceasta nu vă va aduce libertate. Bărbații nu vor găsi niciodată eliberare, căsătorindu-se cu un alt bărbat. Revoltați-vă împotriva sistemului, care încearcă cu o forță mortală să vă transforme în lași feminizați!

Ei au făgăduit slobozenie lumii, în timp ce ei însuși sunt robi ai stricăciunii.(2Petru 2:19) Făgăduința lui Isus a ne da libertate este uitată. Dar promisiunea lui rămîne. „dacă fiul vă va slobozi, veți fi cu adevărați slobozi!” Biserica Sa, cumpărată cu sîngele Său prețios, mai predică și astăzi vestea bună întregii lumi. Isus Hristos tămăduiește și astăzi pe cei cu inima zdrobită, propovăduiește robilor de război slobozirea, dă vedere orbilor și libertate celor apăsați!

Fiecare suflet asuprit poate găsi adevărata libertate în Biserica lui Dumnezeu! Noi vestim fără teamă că Biserica lui Dumnezeu este spațiul vital natural al omenirii. Aici au copii libertate a se bucura de copilărie în nevinovăție și siguranță. Bucuria și curăția lor, sunt o mărturie a fapului că se află într-un mediu care oferă îngrijirea și atenția de care au nevoie, pentru a putea fi cea pentru care au fost creați. Aici găsesc femeile de toate vîrstele, etniile și din toate culturile adevărata libertate, pentru că ele pot fi femeile, pentru care au fost create: femei cinstite. Aici devin femeile convinse că sunt frumoase, așa cum sunt. Dorințele și talentele lor naturale se pot dezvolta aici în întregul lor potențial. Aici bărbații pot lupta cu îndrăzneală pentru ai lor, pentru cei slabi și neajutorați. Aici este ridicat bărbatul la rolul său dat de Dumnezeu ca conducător, protector și ocrotitor al celor, pe care îi iubește.

Oh, dacă toată lumea ar da acultare chemării Duhului și Miresei, care cheamă: „Vino!”
Sora Edel Neufeld