Pace

Această lume este ca o furtună vijelioasă. Conducătorii și guvernele ei nu sunt altceva decît o mulțime de valuri agitate în imensa mare furtunoasă a umanității. Deasupra urletului valurilor sfărîmate auzim strigătul gemut al sufletului: „Dă-mi pace!” Dacă ar exista ceva – ceva – ce și-ar dori fiecare copil a lui Adam, mai presus de toate celelalte lucruri, aceasta ar fi pace. Oh, măcar o picătură de pace adevărată! Dar, această pace scapă din îmbrățișarea lor deznădăjduită. Ei sunt „ca marea înfuriată, care nu se poate liniști” (Isaia 57:20).

Mulțimi de oameni nu pot face față vieții. Nu sunt în stare, să se ridice din valurile zilnice al stresului cauzat de violență în familiile lor, de pierderi financiare sau a sănătății; și astfel mulțimi de oameni se scufundă în disperare. Dosele de medicamente pentru a-și calma nervii iritați cresc. Apoi vine pandemia COVID-19 – de la cîți oameni am auzit deja, că au încercat să se sinucidă, după ce au observat că lumea lor se prăbușește.

Prin ce se produce această criză generală, dacă nu prin apele clocotite a mării păcatului în fiecare suflet nepocăit? Cine poate rezolva problema altcuiva, dacă sufletul lui nu este altceva decît o mare sălbatică? Miliardele lui Jeff Bezo nu pot cumpăra pentru el nici o singură picătură de pace. Bietul om bogat! El are totul, înfară de pace, care nu este de cumpărat! Numai inima, îndreptățită prin credință și îndreptățită în ochii unui Dumnezeu sfînt poate avea pace cu Dumnezeu, așa cum spune corect F.B. Meyers:„Dreptatea trebuie să meargă înaintea păcii.” Pace adevărată urmează, cînd furtuna păcatului este oprită prin Isus Hristos. Plin de ușurare strigă compozitorul: „El a liniștit marea luptei interne și m-a chemat să vin la El.” Oh, ce bucurie neînfrînată pentru cei care aud vocea Stăpînului, în ceea ce privește furtuna lor, spunînd cuvintele schimbătoare de viață: „Taci, fi liniștită!” Salvatorul Isus Hristos umblă și astăzi pe mările furtunoase.

Aceasta este o pace, care depășește toată înțelegerea. Firea pămîntească nu o poate găsi. Dacă cineva o caută în afara lui Isus Hristos, nu o poate găsi nici chiar cei mai înțelepți căutători. Această pace nu poate fi înțeleasă, de cei care nu au experimentat-o personal. În perioada prigonirilor, această pace a domnit în inimile tinerilor creștini, care au fost aruncați în fața leior. Exact această pace, dă încredere celor părăsiți de prietenii lor sau celor părăsiți de membrii lor de familie. Această pace ajută dragilor noștri, pe patul lor de moarte să treacă cu triumf la viața veșnică. Un copil a lui Dumnezeu se poate odihni în pace chiar și pe patul de moarte, pentru că a făcut pace cu Dumnezeu în timpul vieții sale. A întîlni pe Creatorul nostru în pace, este atît de prețios! Ce realizare!

Lasă chemarea speranței să sune de pe malurile cerești: Pace se poate obține! Căutați-L, voi popoare; caută-L pe Isus Hristos, Domnul păcii!
Fratele Thomas Tovstiga