Consecințele fizice și mentale ale IZOLĂRII

Izolarea socială este o epidemie care apare tot mai des, așa că Marea Britanie a înființat din această cauză un minister al singurătății. S-a dovedit, că izolarea are consecințe fizice și mentale nedorite asupra sănătății. Văzută pe termen lung crește riscul de deces prematur, pentru fiecare grup de vîrstă.
Cei care sunt confrontați cu izolarea socială și singurătate sunt:

. 29% predispuși la boli de inimă.
. 32% predispuși la accidente vasculare cerebrale sau la moarte
. 40% predispuși la demență
Corpul lor începe pur și simplu să se degradeze.

Singurătatea, crește nivelul inflamaților și a hormonul de stres Cortisor care afectează sistemul imunitar, de asemenea crește și riscul de probleme vasculare, diabet de tip 2, artrita, demența și boli de inimă. Isolarea socială, este un factor de risc pentru sănătatea mintală, cum ar fi depresia, starea de anxietate și sinuciderea.
Există o serie de studii care sprijină acest lucru.

„Cînd lipsește solidaritatea socială crește riscul pentru sănătate, la fel ca fumatul a 15 țigări pe zi sau consumul de alcool.”
( Perspectives on Psychological Science, Vol. 10, No 2, 2015)

„Un profesor de la universitatea din Glasgow a constatat: `Izolare socială crescîndă, singurătatea, hipocondria, stresul și crize economice produc un amestec perfect pentru dăunarea sănătății mintale și a bunăstării oamenilor.` Efectele negative ale carantinei actuale și teama care a fost produsă oamenilor vor avea fără îndoială consecințe în continuare.”

Profesioniști au descoperit că, cu cît carantina este mai lungă, cu atît oamenii devin mai vulnerabili. De asemenea, ei au menționat că carantina poate provoca mai multe decese și daune oamenilor, decît însuși virusul.