Săgeți în mâna lui Dumnezeu

    „Ca săgețile în mâna unui războinic, așa sînt copiii făcuți la tinerețe.” (Psalm 127:4)

    O CE POTENȚIAL EXISTĂ ÎN TINEREȚE! Ce râvnă, ce animație, ce pasiune este în sânul tineresc! Pentru că se simt imbatibili, ei par a întîlni obstacole de neînvins cu optimism și încredere în sine. Inima tinerească este dornică a stăpîni și a cuceri imposibilul. Este dorința lor de a se da cu pasiune pentru un lucru, despre care ei cred că merită toată puterea lor. Psalmistul compară tinereii cu săgeți, cu o armă de război în mâna unui erou. „Ferice de omul care si-a umplut tolba de săgeți cu ea!” continuă el. Și într-adevăr, ce nu se poate realiza cu o armată pasionată de tineri încrezători în sine?

    Hitler a recunoscut acest lucru, prin faptul că a creat tineretul lui Hitler. Ce putere există într-o armată de tineri dornici a lupta pentru un lucru. Diavolul știe aceasta și el se teme de oamenii tineri. El este conștient, dacă regatul său ar fi atacat cu o astfel de tolbă de săgeți, ar produce o mare deșertăciune. Masele de oameni tineri deziluzionați din zilele noastre, nu sunt din întîmplare. Diavolul a lucrat strategic pentru a-i distruge, pentru că are motiv destul a se teme de ei.

    Tineretul de astăzi este confrontat cu mai multe obstacole și cu realități mai dure decât pînă acuma. Mulți sînt confrontați cu răni adânci care li s-au provocat în copilărie. Copilăria lor care ar fi trebuit să fie plină de dragoste, cu sprijin și nepăsare pentru a putea avea succes în viață, a fost plină de neliniște și de teamă. Milioane de tineri au suferit în timp ce familile lor se rupeau prin divorț. Părinții care au fost prea ocupați cu visul american, lăsând copii în căminuri de zi, la școli publice sau la diferite activități înafara școlii unde ei erau îngrijiți și ocupați, dar nu au primit o îngrijire grijulie sau un sprijin cald. Ei se luptau prin durerea copilăriei lor cu Disney World și cu cele mai recente video jocuri.

    Și acum, în timp ce ei se clatină sub povara și dezamăgirea lor din copilărie, tinerii sunt bombardați de lucruri unde se simt obligați ale face, despre aceste lucruri numai generația de asităzi ar putea să cînte o melodie. Ei sunt puși sub presiune a fi „Hollywood frumoși” presați să țină pas cu cele mai recente articole de modă nouă, forțați să-și dea trupurile poftelor și nelegiuirilor, împinși a vedea fiecare film corupt, presați să experimenteze orice plăcere păcătoasă, presați să-și pună la îndoială identitatea lor – presați, împinși, forțați. Nu este de mirare că unii tineri au pierdut strălucirea din ochii lor. Este de înțeles, cînd milioane de tineri cărora le lipsește un sistem puternic de sprijin și care se află sub o asemenea presiune, iau antidepresive și sedative, și sinucidere este a doua cauză principală de deces în rândul tinerilor .

    Cine le-a spus fetelor noastre tinere că frumusețea lor trebuie să corespundă standardelor de la Hollywood, chiar și machiajul sau chirurgie plastică pentru a-și schimba corpul pe care la projectat Dumnezeu cu atâta atenție? Cine a spus tinerilor noștri că adolescența este timpul de One-Night-Stands și de aventuri, care îi lasă deziluzionați și nemulțumiți? De ce ei sunt puși sub o astfel de presiune pentru a pune la întrebare de ce sex sunt ei? Dacă pînă atuncea încă nu și-au pus la întrebare identitatea lor atunci ei o vor face cel târziu când încearcă să creeze un Facebook – Account unde sunt confrontați cu 71 de opțiuni pentru specificarea sexului. Diavolul a născocit nenumerate modalități și mijloace pentru a robi tinerețea tinerilor, nevinovăția lor, bucuriile lor tinerești și scopul lor.

    Acum este destul! Este timpul ca tinerii să se ridice și să refuze să continue a fi maltratați de Diavol. O, dacă femeile tinere și-ar da seama că frumusețea sfințeniei nu este comparabilă cu versiunea plastică din Hollywood. O, dacă tinerii ar înțelege ce onoare este, a fi curat în mijlocul unei generații extrem de rele. Ce bucurie să cunoști adevărata libertate – libertate a păcatului și a cosecințelor sale dezastruase. O, dacă fețele lor ar putea străluci și inimile lor ar putea cânta, eliberate de asuprirea societății Diavolului.

    Dacă ar mai fi o văpaie a pasiunii în inimile tinerilor da astăzi, atunci ar putea fi folosită a se răzbuna împărăției Diavolului, care i-a jefuit de atâtea lucruri bune! Lăsații, să-și schimbe viața lor de societate virtuală fără strălucire, într-o viață cu un sprijin constant și o frăție iubitoare a poporului lui Dumnezeu! Lasă-i să folosească energia lor pentru Dumnezeu! Dumnezeu a fost acela care le-a pus în inimile lor dorința de a birui și de a face lucruri de neînchipuit.Dorința de a fi curajoși și pasionați a lupta pentru un lucru, vine de la El. Întotdeauna a fost dorința lui Dumnezeu de a folosi puterea și râvna lor tinerească pentru gloria Sa. Lăsați tineretul să fie înfocați în lupta lui Dumnezeu împotriva puterilor răului! Lăsații să guste bucuria de a smulge sufletele distruse din stăpînirea Diavolului, și vraja Diavolului va pierde orice atracție asupra lor.

Nu există o bucurie mai mare nici o stisfacție mai profundă, decât a trăi pentru ce ai fost creat. Nimic nu va satisface tineretul mai mult decât a fi săgeți în mâinile lui Dumnezeu. Sora Edel Neufeld