Un mesaj pentru bărbați

     „Vã scriu, copilașilor, fiindcã pãcatele vã sînt iertate pentru Numele Lui. Vã scriu, pãrinților, fiindcã ați cunoscut pe Cel care este de la început. Vã scriu, tinerilor, fiindcã ați biruit pe Cel Rãu. Vă scriu, copilașilor, fiindcã ați cunoscut pe Tatãl. V-am scris, pãrinților, fiindcã ați cunoscut pe Cel ce este de la început. V-am scris, tinerilor, fiindcã sînteți tari, și Cuvîntul lui Dumnezeu rãmîne în voi, și ați biruit pe Cel Rãu.“ (1Ioan 2:12-14)

    Doresc să vorbesc părinților și tinerilor.    

     Noi trăim într-un timp în care bărbăția este atacată. Suntem atacați de marxiști. În secolul al 19-lea Marx a scris despre anularea familiei. Noi suntem atacați de globaliști, feminiști, politicieni, hollywood și televisiune. Ei vor să distrugă bărbăția. Ei se străduiesc să distrugă bărbăția fiecărui bărbat, și în lume ei au succes. De ce vor să distrugă bărbăția? Pentru că bărbații sunt ocrotitori și dacă sunt distruși ocrotitorii acestei societăți, această societate poate fi manipulată în orice fel.

     În zilele noastre există machiaj pentru bărbați. Astăzi avem neutralitate de gen. Avem haine femeiești pentru bărbați. Avem blugi fără dungă. Avem păr lung. Avem cursuri de reeducare pentru bărbați. Cînd un copil vine la școală în Suedia, nu se spune că copilul este băiat sau fetiță, ei spun că este de sex neutral. Nu se poate spune că copilul este băiat sau fetiță, ci spun că copii își pot alege mai tîrziu ce vor să fie. Acest lucru se întîmplă și în Statele Unite ale Americi. Și bărbații suferă din pricina aceasta.

     Bărbații trebuie să fie bărbați. Principala cauză de deces la bărbați tineri în Europa nu este cancerul sau infart, ci sinucidere. Noi sîntem confrontați cu o adevărată epidemie. Avem de a face cu ceva foarte serios și noi nu putem să permitem să ne influențeze.

      Ce te face ca să fi un bărbat? Nu ca să împlinești 18 ani. Eu cunosc bebelușuri de 70 de ani, așa numiți bărbați. Bărbăția este gloria unui popor, și dacă ești un bărbat, ar trebui să fi mândru că ești un bărbat. Dacă tu mergi pe stradă, ar trebui să tragi umerii înapoi, să mergi în posiție verticală și să spui: „Eu sunt un bărbat. Eu știu cine sunt!” Eu sunt un bărbat, și eu nu mă las bătut. Eu nu permit să fiu cumpărat și nu voi intra într-o agendă stupidă.

     A fi un bărbat înseamnă a avea sarcini fără sfârșit. Eu vreu ca bărbăția mea să crească. Eu nu vreu să rămân acelaș. Este nevoie de o înbunătățire continuă.

     „Iatã, vã voi trimete pe proorocul Ilie, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare și înfricoșatã. El va întoarce inima pãrinților spre copii, și inima copiilor spre pãrinții lor, ca nu cumva, la venirea Mea, sã lovesc țara cu blestem” Maleahi 4:5-6).

     Unul dintre semnele zilelor de restaurare este, cînd vin profeții să restaureze paternitatea și bărbăția. Atunci se vor întoarce inimile părinților spre copii și inimile copiilor spre părinții lor. Este necesar de un profet pentru a forma un bărbat. Cei mai mulți dintre noi nu au crescut într-o familie unde știai cum să fi un bărbat. Și unii dintre noi continuă să crească în modul acesta, noi trebuie să devenim bărbați.

     Un tată are o influență enormă, fie la bine sau la rău. Dacă Dumnezeu îți dă un copil mic prețios (mai prețios decât toate bunurile acestei lumi puse laolaltă) care se naște în acest timp, dar va trăi pentru totdeauna, ai muncă de bărbat înaintea ta! Tații trebuie să sufle influență copiilor lor. Tu îl influențezi prin viața ta, încât vei duce o viață sfântă și dreaptă și printr-o viață aproape de Dumnezeu și prin a fi un om a lui Dumnzeu.

     Tații sunt mai mult decât un scop biologic „Eu am copii și gata” Nu este gata ci este începutul.

     Tații sunt credicioși soțiilor lor. Soția ta este cea mai bună ceașcă de ceai, pe care ai avut-o tu vreodată, cu sau fără zahăr. Dacă odată te-ai căsătorit, este soția ta, pe care o iubești, o îngrijești de care te agăți până la moartea ta. Soții credicioși. Tu ești atât de aproape de Dumnezeu, cît ești de soția ta. Dacă ai probleme cu aceasta, vei avea probleme și cu Dumnezeu.

     Tu ești regele casei tale, atunci cînd împlinești nevoile ei. Tu ești ultimul de pe listă. Dacă mai rămân bani mărunți tu vei primi aceștia. Copii tăi și soția ta primesc hainele și pantofii noi. Tu ești ultimul pe listă, pentru că ești un bărbat.

      Ești un tată adevărat atunci când te cobori în genunchi și te joci cu copii tăi; când ști cum să te joci jocuri cu ei și ști cum să le cucerești inimile. Acesta este un bărbat. Tu va trebui să duci ficele tale în brațe, altfel le va duce altcineva. Poartă-le și câștigă inima lor! „Acesta este tatăl meu și el este eroul meu!”

     Nimic nu este mai frumos pentru un copil, decât să-și audă numele în rugăciunile părinților. Cât de trist este când ei nu au auzit niciodată aceasta! Pentru copilul tău aceasta este o experiență care îi va schimba viața.

     Cinzeci la sută din părinți nu petrec nici o perioadă semnificativă cu copii lor. Părinți nu fiți atât de ocupați cu lucru, încât să vă uitați copii! Nu-ți petrece viața cu munca și apoi pînă te întorci, ei sunt toți mari și tu ai pierdut infuența asupra lor, pentru că tu ai fost prea ocupat cu alte lucruri.Tu trebuie să pui efort pentru a câștiga inima copilului tău, și aceasta este muncă bărbătească.

      Stabilește cursul copiilor tăi într-o calitate deosebită! Un tată nu este doar drăgăstos și blând, ci este și un ocrotitor. Eu am pus un jurământ când copii mei au fost tineri și era un jurămând pe care l-am ținut. Eu am spus: „Satană dacă tu vei veni vreodată la casa mea și vei încerca să-mi rănești copii, atunci eu mă voi scula cu o mare mânie decât tu ai văzut-o vreodată din partea mea!”

    Trebuie să existe ceva în noi care să ne facă ca protectori, mai mari decât a unui urs asura puiului ei. Satana trebuie să știe că el trebuie să plătească un preț ridicat, dacă el se atinge de copii tăi. Și bărbați noi avem această putere! Cu Dumnezeu noi suntem puternici. Cădem doar în genunchi și rugăm cerul să se coboare în jos. Fi curajos! Fă sigur că diavolul știe cine ești!

     Majoritatea bărbaților din zilele noastre sug încă la degetul mare. Tu de asemenea? Avem nevoie de bărbați adevărați. Avem nevoie de bărbați care știu cum să facă munca zilnică. Sunt zile în care va trebui să cazi în pat dacă te duci la culcare, să ști că ai muncit greu.

     „Caut printre ei un om care sã înalțe un zid, și sã stea în mijlocul spãrturii înaintea Mea pentru țarã, ca sã n’o nimicesc; dar nu   gãsescniciunul!” (Eze.22:30)

    Dacă atunci era greu de găsit un bărbat cât de mult este asităzi să găsești unul? Pe cine îți iei tu ca exemplu, pentru a-ți face imagine despre un bărbat? Asigură-te că vei alege bărbați adevărați! Cine este un bărbat?

     Un bărbat este cineva care atunci când el a jurat ceva în defavoarea lui, el îl va ține totuși. Dacă un bărbat spune ceva, el o va face, indifernt dacă îl avantajează pe termen lung sau nu, pentru că și-a dat cuvântul pentru asta. Un bărbat își ține cuvântul.

     Un bărbat va face bine lucrurile mici, pentru a putea face bine lucrurile mari. Dacă vine cineva la tine și vorbește rău despre altcineva sau dacă vorbești ceva în spatele cuiva, acest lucru nu arată că ai curaj. Dacă tu nu ai curajul să vorbești cu cineva față în față, atunci ține-ți gura! Acest lucru nu este bărbătesc. Nu este bărbătesc, ar fi acela care conduce astfel de conversații sau a fi părtaș la ele. Tu ești nebun dacă aculți astfel de conversații. Dacă ei pot vorbi despre aceste persoane într-o zi vor vorbi și despre tine. Aceasta nu este bărbătesc. Ai ceva împotriva unui frate, dute la el! Privește-l drept în ochi și repară lucrurile!

     A bârfi, a șopti în spatele altuia nu este bărbătesc, și nu are loc în biserica lui Dumnezeu. Aceasta ai învățat în lume. Aceasta tu nu ai învățat din scriptura sfântă și nici de la predicatori. Nu alerga să povestești ceva, dacă ai auzit numai o parte a poveștii! Tu mergi și tu nu poți să îți îmblînzești limba, până când totul este o mizerie și totul se va întoarce înapoi la tine. Aceasta provoacă dezbinare, certuri și invidie. Și atunci tu spui că ești un bărbat? Ar trebui să îți faci rost de un papion de culoare roz și de o cămașă de culoare roz. Bărbații nu fac aceasta! Bărbații nu maltratează soțiile lor. Tu nu vorbești într-un fel sau altul cu soția ta „Ei bine, eu sunt bărbatul în casă. Uită-te la mine!” Tu ești un laș dacă vorbești așa.

     Băieții mici nu rănesc animale din distracție! Unii dintre voi nu vor face nimic pentru că se tem să nu greșească. Aceasta fac bărbații molatici. Dacă tu ești un bărbat uneori vei face un pas greșit, dar tu ai făcut ce ai putut și ai învățat din greșeala ta. Acum vei continua, vei învăța din experiență și ești mai înțelept. Așa se comportă un bărbat.

    Profită de bărbăția ta! Satana vrea să te facă nesigur și să te apese. Ce? Eu sunt un bărbat! Eu trebuie să fac mai departe. Eu nu măsor un bărbat dacă el este zdrobit dar cum reacționează când se ridică din nou. Ridică-te în picioare și fă lucrul încă o dată.

     Unii dintre voi se acsund după personalitatea lor. Tu zici că personalitatea ta ți-a ajutat să faci multe lucruri. Tu trebuie să mergi peste personalitatea ta. „Tu nu ști, că eu sunt cineva care nu vorbește mult?”, „Tu nu ști, că eu nu vorbesc în fața mulțimilor?”, „Tu nu ști, că eu sunt timid?”

     Personalitatea ta va trebui să rămână în urmă. Spune: „Eu sunt un bărbat!” Tu nu ești supus personalității tale, ci personalitatea ta îți este supusă ție. Nu mai folosi astfel de scuze! „Păi nu mă încadrez” Strînge-ți umerii și împingete! Împinge-te pur și simplu! Tu ești un bărbat. „Dar nimeni nu mă place!” Strîngeți umerii și intră, pentru că ești bărbat!

     Un bărbat este consecvent. Trebuie să faci lucruri, indiferent dacă îți place sau nu îți place.

    Pentru tineri: Să nu fiți un miracol doar pentru o zi! Nu fiți într-o zi așa de splendid ca un spectacol la revelion iar în momentul următor nu știm unde te-ai ascuns. Ca bărbat vei săpa, săpa și vei săpa din nou, ca să obții din ce în ce mai mult. Indiferent dacă tu câștigi sau pierzi, tu ai 24 de ore timp pentru a fi mândru de cea ce faci, sau să simți rău, dar atunci începe o zi nouă și tu trebuie să continui.

    A avea multe prietene, nu este bărbătesc, este feminin. A se uita la pornografii, nu este bărbătesc. Este fără respect față de tine și față de alții. Alcool și droguri nu sunt pentru bărbați, pentru că prin aceasta încerci să fugi de tine însuți. A ține mânie pe cineva, nu este bărbătesc.

    Dacă ar fi mai mulți bărbați pe pământ nu ar fi arvorturi. Ca bărbat trebuie să protejezi pe cei care sunt mai slabi ca tine și nu se pot apăra. Care bărbat ar fi de acord cu un avort?

     Un bărbat este de recunoscut dacă îl întîlnești.

    Dacă vorbești rău despre mama și tatăl tău, aceasta nu este bărbătesc. Nu conteaă cum te-au tratat ei, ce au făcut sau ce răi au fost. Mulțumește Domnului pentru părinții tăi indiferent dacă au fost pocăiți sau nu! Dacă nu ai respect față de tatăl și de mama ta, nu vei avea respect pentru nimeni. Dumnezeu știe ce ai nevoie și El te-a pus acolo unde El a dorit să te pună.

    Un tîmăr care nu respectă pe cei mai învârstă, nu are valoare. Ridică-te în fața unei persoane cu păr alb! Cinstește un bătrân și temete de Dumnezeu, pentru că El este Domnul! Aceasta spune scriptura. (Leviticul 19:32) Dacă tu nu cinstești pe cei care sunt mai bătrâni decât tine, atunci tu nu vei cinsti nici pe Dumnezeu. Ridicăte de pe scaunul tău, când ei trec pe lîngă tine! Ajută-i!

    Noi suntem în pericol a nu ne face treburile în fața lui Dumnezeu. Nu putem rămâne indiferenți față de îndatoriile noastre ca bărbați. A lucra din greu pentru a fi un bărbat, este o muncă pentru toată viața.

    Bărbați tineri, voi trebiue să fiți inspirați de Dumnezeu! Voi sunteți atât de religioși, cît vreți să fiți . Sarcina bărbătească din această vreme este, să ai pe Dumnezeu în tine. Nu ar trebui, să aștepți să fi împins a fi religios. Este mai bine să tragi în sus și să nu țintești, decît să tragi în jos și să țintești. Tu trebuie să te pui singur în mișcare. Tu trebuie să ști cum să duci o viață de rugăciune, și să te rogi până se coboară focul din cer. Avem urgent nevoie de tineri care știu cum să se roage pentru a avea un duh înfocat. Dacă pierdem siritualitatea profundă am pierdut totul. Pune efort, cu fiecare fibră a existenței tale!

    Trăim într-un timp în care lumea este răsfățată și nu se străduiește. Avem nevoie în aceste zile de bărbați duhovnicești, care nu-și mulțumesc carnea. Prinde -te de guler și spune: „Așa nu mai poți face mai departe!”, „Tu ești un bărbat.”

    Oamenii sau enervat pentru simplul adevăr pe care Isus la proclamat, pentru că ei nu au fost pregătiți, elementului autodistrugtiv, și anume a muri cărnii. Nu există nimic mai bărbătesc decăt ați spune însuți: „Această comportare a ajuns la capăt, orice ar costa.”

    Fiți bărbați cu spiritualitate profundă și frică de Dumnezeu! Eu vreau să mă provocați! Bărbăția este o creștere continuă. Din predica Fr. Patrick O`Shea, Sr.

În ultimile patru decenii, lipsa de tată a devenit una dintre cele mai mari probleme sociale. Stim că copiii care cresc fără părinți, pot suferi daune permanente. Ei au o mare probabilitate de a intra în sărăcie sau a ieși de la școală prea devreme, devin dependenți de droguri, a avea copii nelegitimi sau a intra în închisoare. A nu avea tată nu este singura cauză, și totuși trebuie să recunoască oamenii noștrii, că este un factor important. Presidentul George Bush

Junie 2001 Includerea tatălui în educație, practică un caracter unic asupra dezvoptării copiilor; inclusiv dezvoltarea cognitivă, succesul, abilității în domeniul matematici și lectură ca și propleme de compartament. Faptul că acest lucru este un avantaj, ar trebui să ridice îngrijorări pentru aceia care nu au aceste resurse. – W. Jean Yeung, Sociolog

Universitatea din Pennsylvania Cercetările dovedesc clar….. că singura persoană, care poate cel mai bine și este capapil a reduce agresiunea antisocială a unui băiat, este tatăl lui biologic. Shawn Johnston Psiholog – tribunal