Voi încerca

     Tu încerci o jachetă. Dacă nu îți place, nu trebuie să o cumperi. Tu încerci o băutură. În cazul în care nu ești mulțumit de acest produs, pe ambalaj scrie că ai o garanție și poți să primești banii înapoi. Încerci un model special de mașină de cusut. Vânzătorul te încurajează să o iei acasă. Dacă nu îți place poți să o aduci înapoi. Ce bine este dacă există o cale de ieșire! Această mentalitate de „a încerca” este foarte răspîndită în lumea aceasta trecătoare. Ea înflorește și în domeniul religios.

    Majoriatea oamenilor nu știu ce înseamnă pocăință. Într-adevăr, este necesară puterea și îndurarea lui Dumnezeu pentru a răscumpăra un suflet; și totuși acest suflet trebuie să facă și el o anumită parte. A se pocăi înseamnă „a se vinde total”; o rotație completă de 180°; o moarte a vieții vechi în păcat și o înviere la o viață nouă în Hristos; a lăsa total ceea ce face lumea; a urma lui Dumnezeu din toată inima, cu tot gândul, din tot sufletul, din toată puterea; și în final, după cum spun cuvintele lui Talmages „o transformare radicală și nelimitată în inima (ta)… un cutremur în sufletul tău”. Și pentru nimeni nu există „o altă cale de ieșire!”

    Mântuirea este o experiență minunată, dar tu nu vei putea să „o încerci”. Tu vei putea să încerci o jachetă, însă mântuirea nu o poți încerca. Oamenii trăiesc într-o experiență de fantasie. Ei au încercat o „jachetă nouă”, dar dacă condițiile de viață se încing puțin, ei se trag repede înapoi pentru a nu avea probleme a nu fi persecutați sau batjocoriți. A încerca ceva nu îți aduce obligație, a avea succes este facultativ. Și dacă vine duminica ei ar putea să mai încerce odată, nu? Mai ales dacă în timpul săptămânii nu au trăit după voia lui Dumnezeu, ci „au încercat din nou lumea”. Doar să guste un pic; nu voiau să fie răi, nu niciodată! Însă dacă rămâneau cu un gust rău și au cerut restituire, trebuiau să afle că Satana nu oferă garanție de satisfacție. Restituirea lui este moartea. Astfel devine duminica o zi de „încerc să repar” – o întoarcere din nou la Isus. (Satana iubește „creștinii de duminică”. O mare parte a iadului va fi plin de aceștia). Numai că există o problemă: Isus Hristos nu se joacă. A sării odată aici odată acolo însemnă a ocolii îndurarea lui Dumnezeu, omul nu poate primi ajutor atâta timp cât el se joacă în felul acesta. Nu va primi Dumnezeu din nou pe cei căzuți și pe cei păcătoși? Da El îi va primi, imediat după ce ei înceată a se juca. Dacă inimile lor vor fi gata pentru o pocăință adevărată rupte de durere pentru păcatele lor săvârșite, atunci ei vor lăsa păcatul pentru totdeauna și vor dobândi o adevărată experiență de vindecare.

    Din nou pentru confirmare: nu este vorba de a încerca această experiență, ci a o dobândi; nu este vorba să încerci să te rogi ci să te rogi din toată puterea ta. Poate va trebui să strigi ca Bartimeus sau să țipi ca Billy Bray. Și dacă ți se va spune să taci va trebui să strigi sau să țipi și „mai mult”. Nu este vorba despre încercarea de a se pocăi sau de a evita păcatul, ci a te întoarce cu adevărat. Ști că nu poți încerca a te întoarce și în acelaș timp a te întoarce cu adevărat? Aceasta este imposibil! Ori te întorci, ori nu te întorci. A încerca să te întorci este absurd. Poruncile Bibliei sunt extrem de definite și decise. Obțiunea de a încerca nu este oferită. „Trebuie să fiți născuți din nou! Fiți sfinți, căci Eu sunt sfânt! Nu vă atingeți de nimic necurat! Nu iubiți lumea!”(Dacă tu încerci să nu iubești lumea, să ști că o iubești)

    Câteodată, unii oameni au o intenție bună de a se pocăi dar dacă nu pătrunde, și o va face cu adevărat el nu va putea să se bucure. El încearcă; aceasta nu este un indiciu pozitiv ci negativ. Scriptura spune: „Ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?”

    „Biblia folosește exemplul mirelui și al miresei. Îmaginează-ți un băiat tânăr care a cerut unei femei să-l căsătorească și primește următorul răspuns: „Voi încerca”. Răspunsul lui va fi: „Vrei sau nu vrei?” Promisiunea căsătoriei cere miresei un „Voi face” , și această promisiune este obligatorie în vremuri bune precum și în vremuri rele. „Voi încerca” își lasă o ușă deschisă. Într-o zi ea poate să spună: „Eu m-am săturat să gătesc și să spăl vasele și să spăl hainele, eu plec”. Oamenii fac cu adevărat aceasta în zilele noastre, dar un astfel de comportament nu este în concordanță cu jurământurile de căsătorie. Spiritual este la fel, un astfel de comportament nu are loc în viața consacrată a mirelui spiritual. Isus, mirele nu și-a lăsat loc pentru a încerca. El nu a încercat să se roage: „Facă-se nu voia Mea, ci a Ta!” El nu a încercat să bea paharul amar. El nu a încercat să-și dea sângele Lui pentru salvarea lumii. El a făcut-o și când a terminat cu toate, a spus: „S-a sfârșit!” Și dacă tu dragă suflet, îți vei face partea ta, dacă tu te vei căi, dacă te rogi, mărturisești, și crezi, Dumnezeu își va face partea Lui și lucrarea va fi sfârșită. Tu te vei bucura și vei striga „glorie” pentru că ești RĂSCUMPĂRAT !

    Cum vei rămâne răscumpărat? În timp ce încerci? Asta sună așa ca și cum tu nu ar trebui neaparat să rămîi răscumpărat „eu voi încerca a merge mai departe”? Tu nu vei avea o altă obțiune! Va trebui să mergi mai departe, astfel tu nu vei ajunge în cer! „Eu voi încerca să fiu credincios”? Dacă soțul ar spune aceasta soției sale înainte de a se duce dimineața la serviciu, atunci el si-a schimbat jurământul de nuntă din „voi face” în „voi încerca”. Problemele o să vină. „Eu voi încerca să rezist ispitei”? Să ști că satana a câștigat deja un avantaj. Tu nu ți-ai pus în gând să biruiești. Îți lași în spate ușa un pic deschisă, pentru cazul în care ispita va deveni prea mare. Mă tem că ispita va deveni prea mare și vei folosi ușa din spate. „Voi încerca să fiu spiritual”? Tu nu vei reuși numai dacă tu o vei face (2 Corinteni 8:11).

A încerca înseamnă a muri. Isus nu se joacă acest „joc de încercare” și tu va trebui să încetezi a te juca acest joc.