Bărbați destoinici

  „Țara Egiptului este deschisã înaintea ta; așeazã pe tatãl tãu și pe frații tãi în cea mai bunã parte a țãrii. Sã locuiascã în ținutul Gosen; și dacã gãsești printre ei oameni destoinici, pune-i în fruntea turmelor mele.”

În acest verset din scriptură vedem cum faraonul îi poruncește lui Iosiv, să privească în jur printre frații lui și să aleagă „oameni destoinici”. El dorea bărbați care ar putea fi instruiți după voința lui, pentru scopul lui. Bărbați care erau harnici la munca lor.

Diavolul știe că aicea este puterea, la bărbați. El folosește în fiecare zi oameni destoinici născuți în funție de conducători care sunt supuși dumnezeilor acestei lumi, bărbați energici sub controlul satanei, care ajută în mod rapid societății noastre să continue în spirala lor descendentă de devrapare și răutate.

În zilele noastre bărbaților li se acordă multe posibilități și idei lumești în ceea ce privește masculinitatea. Mergînd după modă ar trebui să-și lase părul să crească, să aibă barbă și ochelari de pilot, cămășile scoase din pantaloni. Pantaloni strâmți (cu cât mai îngust, cu atât mai bine) și pantofi de piele maro sunt cele mai recente nebunii. Pentru a fi acceptat pe deplin ca bărbat trebuie să ai fi avut mai multe prietene (sau prieteni) până ai găsit pe „cea perfectă”! Bărbații sunt învățați să admire puterea fizică și forma corpului, pe când tăria caracterului este aparent lipsită de importanță. Respectul pentru autorități s-a pierdut, pentru că a se subordona nu mai este considerat a fi bărbătesc. „Descoperă-ți interiorul!”, „Fi tu însuși!” și „Fă ceea ce te face fericit!” – acestea sunt parolele oamenilor cu minte carnală care au contribuit să feminizeze o întreagă generație de bărbați.

Oameni din trecut s-au ridicat și au luptat pentru ceea ce considerau ei că este corect; acum ei se ascund sub masca „nu judeca!”, și astfel sunt sustrași de autoritatea dată de Dumnezeu. Bărbații sunt degradați din posiția lor de protectori ai societății devenind simpla cauză biologică a societății.

Dar vestea bună este că Domnul mai are și „oameni destoinici!” El are bărbați care vor lucra pentru El. Dumnezeu nu pune mare importanță pe inteligența umană sau aspect exterior, îngrijit. Este bine să ai bani și forță fizică, das acestea sînt bune numai dacă sunt folosite pentru slava lui Dumnezeu.

Avem nevoie de bărbați care știu ce înseamnă să muncească din greu, care știu să stăpînească sarcinile care li s-au atribuit. Bărbați care sunt dispuși să preia sarcini, pentru a avea grijă de cei slabi și bătrâni și care sunt în stare să își respecte părinții. Dumnezeu are nevoie de bărbați cu o constituție de fier, care acceptă cu un zîmbet neînțelegerile și insultele și care sunt în stare să spună „nu” cărnii lor. El are nevoie de bărbați care pot accepta mustrare și să ia instrucțiuni de la cei care sunt deasupra lor, indiferent că este vorba de șefii lor de muncă, sau de conducătorii lor spirituali.

Dumnezeu caută bărbați destoinici. Vrei tu să fi un astfel de bărbat? Fr. William Hayton